[Solved] Unicode character wrongly displayed in bold

Discussion related to "Everything" 1.5 Alpha.
Post Reply
w64bit
Posts: 249
Joined: Wed Jan 09, 2013 9:06 am

[Solved] Unicode character wrongly displayed in bold

Post by w64bit »

If I use this Unicode character in a filename and search for Unicode characters - regex:[^\x00-\x7f]:
- after search the character it is displayed as a rectangle (when it is bold)
- when editing filename it is displayed correctly (when it's not bold)
ȋ
This is a bug or is it by design?
I mention that in File Explorer (Win 10 21H1 x64) it is displayed correctly (of course, it's not bold).
Last edited by w64bit on Fri Jan 21, 2022 3:28 pm, edited 1 time in total.
raccoon
Posts: 1017
Joined: Thu Oct 18, 2018 1:24 am

Re: Unicode character wrongly displayed in bold

Post by raccoon »

I cannot reproduce on Windows 7, with the character "ȋ" (U+020B) https://www.compart.com/en/unicode/U+020B

The character appears correctly when it is not bold and when it is bold.

What version is your OS? Did you change your display font under Options > General > Fonts and Colors?
w64bit
Posts: 249
Joined: Wed Jan 09, 2013 9:06 am

Re: Unicode character wrongly displayed in bold

Post by w64bit »

I am using Verdana 8 as my default OS font.
Everything default font.
Win 10 21H1 x64
void
Developer
Posts: 16042
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Unicode character wrongly displayed in bold

Post by void »

Thanks for the bug report w64bit,

Everything doesn't appear to use a fallback font for Verdana.
This issue should be fixed in the next alpha update.
void
Developer
Posts: 16042
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Unicode character wrongly displayed in bold

Post by void »

Everything 1.5.0.1285a should now use fall back fonts correctly for some fonts (Verdana).
Post Reply