Refreshing

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Refreshing

Post by harryray2 » Wed Nov 30, 2016 12:31 pm

Is it possible to temporarily stop everything refreshing so that the results can be read easier?

Ta!!

therube
Posts: 2311
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: Refreshing

Post by therube » Wed Nov 30, 2016 1:16 pm

Explain further?

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Wed Nov 30, 2016 2:22 pm

If I do a search on a very active directory (firefox portable) the results are difficult to read as the window is constantly refreshing making it difficult to look at the results.

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Wed Nov 30, 2016 5:00 pm

Btw, I do realise that I can disable the monitor changes option but I would just like to disable the refresh rate occasionally without changing the options every time

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Thu Dec 01, 2016 2:52 pm

I looked through all the options and I can't find anything to stop or slow down the display refreshing on a 'per use' basis. the monitor changes option seems to be the only way...

void
Site Admin
Posts: 4851
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Refreshing

Post by void » Fri Dec 02, 2016 3:07 am

I've added the ini option monitor_update_delay to Everything 1.4.1.817b.

To change the frequency in which Everything updates, type in the following search and press ENTER:
/monitor_update_delay=x

Where x is the millisecond delay between updates.
The default is 1000.

For example, to change the delay between updates to 10 seconds:
/monitor_update_delay=10000

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Fri Dec 02, 2016 11:24 am

Thanks, that will certainly help but is it possible to include a way to temporarily freeze the monitor updates from the main window rather than permanently altering the update delay?

maxfactor
Posts: 27
Joined: Tue Nov 08, 2016 4:31 pm

Re: Refreshing

Post by maxfactor » Fri Dec 02, 2016 11:56 am

/monitor_update_delay=1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

:P

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Fri Dec 02, 2016 12:09 pm

For example...a lot of nirsoft utilities have a 'pause auto refresh option' in the menu.

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Sat Dec 03, 2016 10:10 am

Something along these lines possibly?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Thu Dec 08, 2016 2:31 pm

Is there a w

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Fri Dec 09, 2016 8:37 pm

In my C:\Windows\System32\winevt\Logs\ folder I have a file "Microsoft-Windows-Sysmon%4Operational.evtx" Everything is picking up the name but instead of reporting the size as 50,224 kb it showing the size as 68kb.
If I copy the file to my desktop everything is reporting the size of the file correctly....

Got me baffled!! :0) Any ideas.

Not really a major problem but I'm wondering if this is happening elsewhere as well

void
Site Admin
Posts: 4851
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Refreshing

Post by void » Sat Dec 10, 2016 7:52 am

Is the file open? Check with process explorer.

The size in Everything will only update when all handles to the file are closed.

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Sat Dec 10, 2016 10:24 am

It's a log file for sysmon...all the other log files in the folder seem to be OK,

Apologies, I posted it on this thread by accident.
Btw, any thoughts on the idea about including pause in the menu?

void
Site Admin
Posts: 4851
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Refreshing

Post by void » Sat Dec 10, 2016 11:09 am

It's a log file for sysmon...all the other log files in the folder seem to be OK,
If you close sysmon does the size in Everything update?
thoughts on the idea about including pause in the menu?
I'm working on it...
It will probably just be a / search command to pause and resume the monitors for now, I'm considering a "Index" menu for a future release with pause/resume and a delay option, along with some other indexing commands.

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Sat Dec 10, 2016 11:14 am

That's brilliant. Thank you so much, a menu item for pause and refresh rate would be incredibly useful.

void
Site Admin
Posts: 4851
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Refreshing

Post by void » Fri Dec 16, 2016 10:00 am

Added /monitor_pause and /monitor_resume search commands to Everything 1.4.1.820b or later.

These commands will eventually be added to an "Indexes" menu.

To pause all updating of the indexes:
  • In Everything, type in the following search and press ENTER:
    /monitor_pause
  • "Monitors paused." should briefly be displayed in the status bar.
To resume updating of the indexes:
  • In Everything, type in the following search and press ENTER:
    /monitor_resume
  • "Monitors resumed." should briefly be displayed in the status bar.
Pausing the monitors will pause all NTFS updating, ReFS updating, folder monitoring, scheduled folder rescanning and file list monitoring.
Any background folder rescans are discarded. Everything also disconnects from the Everything service and reconnects when you call /monitor_resume (might be useful for reconnecting to the Everything service if it was stopped and restarted, I'll add detection for this in a future release).

The pause state will continue between Everything sessions.

The ini setting monitor_pause can also be used to control this feature.
You can set monitor_pause=1 in the Everything.ini before starting Everything to avoid a lengthy update and then Enter the search for /monitor_resume when you are ready to update your indexes.

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Fri Dec 16, 2016 4:15 pm

Thanks soooo much, that's brilliant!! It will help a lot...looking forward to it appearing as a menu item

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Fri Dec 16, 2016 4:33 pm

Is there any way to get this to work as a filter item?
I often use just my mouse so is it possible, rather than to hit enter on the keyboard, to do it with a mouse click?

void
Site Admin
Posts: 4851
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Refreshing

Post by void » Sat Dec 17, 2016 5:22 am

Is there any way to get this to work as a filter item?
I've put this on my TODO list, it might be useful to set monitor pause for the home search, or filter search.
A keyboard shortcut is also on my TODO list.

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Sat Dec 17, 2016 9:14 am

Would it be possible to put in an 'enter' button, something like this (as in Firefox)? So as to save hitting enter on the keyboard.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

void
Site Admin
Posts: 4851
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Refreshing

Post by void » Sat Dec 17, 2016 10:21 am

Yes, I plan to add an optional execute search button to the right of the search edit in Everything 1.5.

harryray2
Posts: 100
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Refreshing

Post by harryray2 » Sat Dec 17, 2016 10:41 am

As always, brilliant, thanks a lot.

Post Reply