Window positions

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
harryray2
Posts: 489
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Window positions

Post by harryray2 » Sun Oct 10, 2021 3:41 pm

I've written a batch file to open two windows of Everything at the same time.
At the moment both co-ordinates are the same and the Windows open slightly offset from one another.

Is there an easy way to open the windows side by side or above the other or do I have to play with the co-ordinates until I get it right?

therube
Posts: 3127
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: Window positions

Post by therube » Mon Oct 11, 2021 4:54 pm

Command line parameters:

Code: Select all

	-x <x>
	-y <y>
	-width <width>
	-height <height>
		Set the window position and size in screen coordinates.

harryray2
Posts: 489
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Window positions

Post by harryray2 » Mon Oct 11, 2021 5:02 pm

Thanks, yes, I know how it works...Just trying to see if there's an easier way.

I'm trying various coordinates but it's proving to be hit and miss.

Also, something I don't understand is why, although I have the same coordinates for both windoes they are opening slightly offset to each other.

-new-window -x 200 -y 200 -width 800 -height 600

therube
Posts: 3127
Joined: Thu Sep 03, 2009 6:48 pm

Re: Window positions

Post by therube » Mon Oct 11, 2021 5:29 pm

I'll only guess that that is a Windows doing?

So you might need to compensate for subsequent windows that you open.

So you might need something like: -new-window -x 200-(#win*3) -y-(#win*3).
That's assuming there is a 3px offset.
And you'd have to "count" the number of existing Everything windows (#win) such that each new would overlap each other.

tasklist | grep -i everything.exe | wc -l

grep is a "search", wc is a "word count". In my case, it returns 6 (currently).


How can I prevent Chrome from offsetting newly opened Window?

harryray2
Posts: 489
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Window positions

Post by harryray2 » Mon Oct 11, 2021 6:21 pm

The offset isn't really a problem as I'm going to change the postions anyway, it was mostly curiosity.

It look like I'm just going to have to experiment with the coordinates until I get the right position (similar to Windows "show windows side by side" or "show windows stacked")

void
Site Admin
Posts: 7759
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Window positions

Post by void » Tue Oct 12, 2021 4:46 am

Thank you for the bug report harryray2,

There is a bug preventing -x 200 -y 200 -width 800 -height 600 from working with -new-window.

I will post a fix soon.

harryray2
Posts: 489
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Window positions

Post by harryray2 » Tue Oct 12, 2021 7:22 am

Actually I don't mind the offset as one window doesn't completely hide the other.

Do you know the coordinates I would use to have two windows of that width and height show neatly side by side and the coordinates of showing the windows, one above the other, again of that width and height?

void
Site Admin
Posts: 7759
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Window positions

Post by void » Tue Oct 12, 2021 8:34 am

Currently you can only set one window position.

I am working on a fix.

void
Site Admin
Posts: 7759
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Window positions

Post by void » Thu Oct 14, 2021 6:06 am

Everything 1.5.0.1280a fixes an issue with setting the window position from the command line with -new-window


The window position is in screen coordinates.

The following will position two new windows side by side:
Everything64.exe -x 200 -y 200 -width 800 -height 600 -new-window
Everything64.exe -x 1000 -y 200 -width 800 -height 600 -new-window

These calls assume Everything is already running.

harryray2
Posts: 489
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Window positions

Post by harryray2 » Thu Oct 14, 2021 12:20 pm

Thanks for that..I've been trying to get one window above the other but they keep overlapping.

Could anyone recommend a good programme for screen coordinates?
I'm using Nirsoft but wondering if there are any more decent one's.

Thanks.

harryray2
Posts: 489
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Window positions

Post by harryray2 » Sat Oct 16, 2021 6:52 pm

If I have several windows open with different search criteria, on exiting, then restarting Everything at a later time, I lose these Windows.

Is there a way, on opening Everything, to restore these Windows with the search criteria intact?
If there is, I can't find a way of doing it.

If I only have a couple of Windows, I can do this with two separate instances but it's clumsy, I'm restricted to two Windows and each instance has different settings.

void
Site Admin
Posts: 7759
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Window positions

Post by void » Tue Oct 19, 2021 12:15 am

Currently, the previous session is lost.

A Restore session feature is in development.

harryray2
Posts: 489
Joined: Sat Oct 15, 2016 9:56 am

Re: Window positions

Post by harryray2 » Tue Oct 19, 2021 3:21 am

Thanks, great.

Post Reply