Instance in Options windowtitle

Have a suggestion for "Everything"? Please post it here.
Post Reply
NotNull
Posts: 5377
Joined: Wed May 24, 2017 9:22 pm

Instance in Options windowtitle

Post by NotNull »

In Everything's main window, the named instance is shown in the caption/title bar.
Suggestion to do the same for the Everything Options (CTRL + P) window.

I know .. minor, but helpful when comparing settings side-by-side.


Places like Run History and Organize Filters could get the same treatment, although I don't see much added value in that (personally).
void
Developer
Posts: 15989
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by void »

I have put this on my TODO list.

Thank you for the suggestion.
void
Developer
Posts: 15989
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by void »

Everything 1.5.0.1338a will now show the instance name in all windows that appear in the taskbar.

I've updated a few window titles so they are all consistent with the following format:

Title - Everything (instance-name)
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

I like it. :)
Thank you!

Could we please get that too?
 
2023-02-16_Administrator in Options windowtitle.png
2023-02-16_Administrator in Options windowtitle.png (8 KiB) Viewed 10335 times
void
Developer
Posts: 15989
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by void »

Thank you for your feedback tuska,

I will consider showing [Administrator] in all window titles.

Thank you for the suggestion.
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

Thank you!

By the way:
If an instance is started as administrator, e.g. Everything 1.5.0.1338a (x64) - (Instant)
then Everything (1.5a) 1.5.0.1338a (x64) [Administrator] is displayed in the window caption!?
void
Developer
Posts: 15989
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by void »

What is shown in your Help -> Troubleshooting information?
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

void wrote: Thu Feb 16, 2023 10:13 am What is shown in your Help -> Troubleshooting information?
Troubleshooting Information - Everything (1.5a)

Code: Select all

Name:		Everything
Version:	1.5.0.1338a (x64)
OS:		Windows NT 10.0 22621 (x64)
IsAdmin:	1
Service:	2 (disconnected / installed and not running)
Command line:	
Binary:		C:\Everything\Everything_INSTANT\Everything64.exe
Profile:	C:\Everything\Everything_INSTANT\Everything-1.5a.ini
Database:	C:\Everything\Everything_INSTANT\Everything-1.5a.db
Instance:	1.5a
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

Here are my settings for Everything 1.5.0.1338a (x64) - (Instant):
 
2023-02-16_Everything instance INSTANT as ADMIN.png
2023-02-16_Everything instance INSTANT as ADMIN.png (20.74 KiB) Viewed 10327 times
 
These files were created:
C:\Everything\Everything_INSTANT\Everything-1.5a.db
C:\Everything\Everything_INSTANT\Everything-1.5a.ini
C:\Everything\Everything_INSTANT\Plugins-1.5a.ini
Last edited by tuska on Thu Feb 16, 2023 10:30 am, edited 1 time in total.
void
Developer
Posts: 15989
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by void »

Thank you for the information.

How are you launching Everything with the "Instant" instance?
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

void wrote: Thu Feb 16, 2023 10:27 am Thank you for the information.

How are you launching Everything with the "Instant" instance?
I am very sorry, I started the instance incorrectly. :oops:

[2] Administrator^ - Total Commander (x64) 10.52
*C:\Everything\Everything_INSTANT\Everything64.exe
instead of:
*C:\Everything\Everything_INSTANT\Everything64.exe -instance "Instant"

So everything is fine.

Maybe you could delete my last posts about this?
I would then delete my first post.

Sorry again!
void
Developer
Posts: 15989
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by void »

No worries!

I thought it was a little strange there was no Command line: or Config: instance_name=
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

void wrote: Thu Feb 16, 2023 10:02 am I will consider showing [Administrator] in all window titles.
I would even go one step further and propose the following:
 
2023-02-16_Everything Options - window titles.png
2023-02-16_Everything Options - window titles.png (21.19 KiB) Viewed 10290 times
 
This would provide a clear identification of which version is being used and whether administrative rights are/have been used or not.
This would also avoid the word "Everything" appearing twice for instances in the window title (Everything Options - Everything (instance name).

A slightly different suggestion would be this one:
Everything Options - 1.5.0.1338a (x64) - (Instant)
Everything Options - 1.5.0.1338a (x64) - (Instant) - [Administrator]
Everything Options - 1.5.0.1338a (x64)
Everything Options - 1.5.0.1338a (x64) - [Administrator]
SuperDude
Posts: 221
Joined: Thu Sep 25, 2014 7:57 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by SuperDude »

@void:

Is there a way to disable the “Instance in Options window title” setting? I like to keep my title bars minimalistic (plus I don't use multiple instances anyway). Thank you!
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

SuperDude wrote: Thu Feb 16, 2023 6:12 pm Is there a way to disable the “Instance in Options window title” setting?
I like to keep my title bars minimalistic (plus I don't use multiple instances anyway).
Mmh, if you don't use instances, then you won't see any in the title bars. :roll:
NotNull
Posts: 5377
Joined: Wed May 24, 2017 9:22 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by NotNull »

MAybe the default 1.5a instance? That will be removed on the official release of 1.5.
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

NotNull wrote: Thu Feb 16, 2023 7:47 pm MAybe the default 1.5a instance? That will be removed on the official release of 1.5.
Until then, it will probably take some time.

Many users often do not even disclose the version number for inquiries, but provide hard copies of their settings.
The person answering such requests would have a clearer idea of which settings and version no. is being used.
NotNull
Posts: 5377
Joined: Wed May 24, 2017 9:22 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by NotNull »

Sorry tuska, forgot to mention this was directed at Superdude in answer to his question:
Is there a way to disable the “Instance in Options window title” setting? I like to keep my title bars minimalistic (plus I don't use multiple instances anyway)
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

NotNull wrote: Thu Feb 16, 2023 10:40 pm Sorry tuska, forgot to mention this was directed at Superdude in answer to his question:
Is there a way to disable the “Instance in Options window title” setting? I like to keep my title bars minimalistic (plus I don't use multiple instances anyway)
No problem, I just wanted to give you my opinion on this topic.
void
Developer
Posts: 15989
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by void »

Is there a way to disable the “Instance in Options window title” setting? I like to keep my title bars minimalistic (plus I don't use multiple instances anyway). Thank you!
I'll add a generic title format ini option in the next alpha update.

For example:
title_format=%t - Everything (%i) (%v) [Administrator]

Show just the title:
title_format=%t

Thank you for the suggestions.
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

I would suggest this setting as the default setting:
title_format=%t - Everything (%i) (%v) [Administrator]

and this setting for those who do NOT want it that way (show just the title):
title_format=%t

In my opinion, this significantly increases the chance that users already specify the version number,
use of administrative rights, etc. with their image settings (hard copies) for forum requests.
void
Developer
Posts: 15989
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Instance in Options windowtitle

Post by void »

Everything 1.5.0.1339a adds a dialog_title_format ini setting to customize the dialog window title.

To set the dialog window title, type in the following search and press ENTER:
/dialog_title_format=my custom title

where my custom title is your new title.

The title format can include the following:
$s == Dialog Title
$t == Everything
$v == Version
$i == Instance name
$$ == A single literal $
$x?{$x - } == substitute with "$x - " if $x is not empty.

The Everything preprocessor is supported.

Only dialogs that appear in the taskbar will use the custom dialog title format.



Leave empty to use the default format (default)

The default format is:
/dialog_title_format=$s?{$s - }$t$i?{ ($i)}

Example output:
Options - Everything (1.5a)

(The 1.5a instance name will be removed once Everything 1.5 is in beta)



To show [administrator] in the dialog title:
  • Copy and paste the following into your Everything search box:
    /dialog_title_format=$s?{$s - }$t$i?{ ($i)}[if:isadmin:," [Administrator]"]
  • Press ENTER in your Everything search box.
  • If successful, dialog_title_format=$s?{$s - }$t$i?{ ($i)}[if:isadmin:," [Administrator]"] is shown in the status bar for a few seconds.
Example output:
Options - Everything (1.5a) [Administrator]



To show the simple dialog title only:
  • Copy and paste the following into your Everything search box:
    /dialog_title_format=$s
  • Press ENTER in your Everything search box.
  • If successful, dialog_title_format=$s is shown in the status bar for a few seconds.
Example output:
Options



Title format
tuska
Posts: 1007
Joined: Thu Jul 13, 2017 9:14 am

Re: Instance in Options windowtitle

Post by tuska »

Thanks for this implementation  :)

For example, I solved it like this:

Code: Select all

/dialog_title_format=$s?{$s - }$v$i?{ - ($i)}[if:isadmin:," - [Administrator]"]
Everything Options - 1.5.0.1339a (x64)
Everything Options - 1.5.0.1339a (x64) - [Administrator]
Everything Options - 1.5.0.1339a (x64) - (Instant)
Everything Options - 1.5.0.1339a (x64) - (Instant) - [Administrator]
Everything Options - 1.5.0.1339a (x64) - (1.5a)
Everything Options - 1.5.0.1339a (x64) - (1.5a) - [Administrator]
Everything Options - 1.5.0.1339a (x86)
Everything Options - 1.5.0.1339a (x86) - [Administrator]
⸺⸺⸺⸺⸺⸺⸺⸺⸺⸺⸺⸺⸺⸺⸺

Everything 1.5.0.1342a - 11.04.2023 shows this (thanks to void!):

Options - 1.5.0.1342a (x64)
Options - 1.5.0.1342a (x64) - [Administrator]
Options - 1.5.0.1342a (x64) - (Instant)
Options - 1.5.0.1342a (x64) - (Instant) - [Administrator]
Options - 1.5.0.1342a (x64) - (1.5a)
Options - 1.5.0.1342a (x64) - (1.5a) - [Administrator]
Options - 1.5.0.1342a (x86)
Options - 1.5.0.1342a (x86) - [Administrator]
Post Reply