Page 1 of 1

Preview always shows the first file

Posted: Sun Nov 04, 2018 11:33 am
by vsub
This may be windows bug but I will mention it anyway.
When preview is enabled,the preview that is displayed while the player is stoped is always the first video file that was displayed the first time.

Here is an example:
You have files 1,2,enabling the preview will shows the preview frame of file 1
Clicking on file 2,it will display the preview frame of file 1.
Playing file 2 and then stop it,it will also display the preview frame of file 1
Clicking on any non audio\video file and then on audio\video file,it will also display the preview frame of file 1

The only temporary way to fix it is to turn off the preview and enable it again...and it will display again only the first audio\video file you click on
The preview frame is always the first file

Re: Preview always shows the first file

Posted: Sat Mar 16, 2019 11:42 am
by therube
(This seems to have been a "lost" tab on my end... just discovered...)


I'm not quit following, or at least if I am, I'm not able to duplicate.
Could you explain further?

What file types? And... ?

Re: Preview always shows the first file

Posted: Fri Apr 26, 2019 3:47 pm
by vsub
Sorry for the late reply.
To put is simply

1.Enable the preview
2.Search for video:
3.Click on any video file and the will show the first video frame
4.Click on any other video file...now instead of showing the first frame of the selected file,everything will again display the first frame of the first file

Clicking on any other video file,it will still show the first frame of the first file
Even if you search for something else and click on a video file,it will also do the same

As you can see from the gif file,everything is display the same preview for every file and if I disable=>enable the preview,it will display the same preview(currently selected file while enabling the preview)on every file

Re: Preview always shows the first file

Posted: Fri Apr 26, 2019 4:02 pm
by horst.epp
vsub wrote:
Sun Nov 04, 2018 11:33 am
This may be windows bug but I will mention it anyway.
When preview is enabled,the preview that is displayed while the player is stoped is always the first video file that was displayed the first time.

Here is an example:
You have files 1,2,enabling the preview will shows the preview frame of file 1
Clicking on file 2,it will display the preview frame of file 1.
Playing file 2 and then stop it,it will also display the preview frame of file 1
Clicking on any non audio\video file and then on audio\video file,it will also display the preview frame of file 1

The only temporary way to fix it is to turn off the preview and enable it again...and it will display again only the first audio\video file you click on
The preview frame is always the first file
Not confirmed here
with Everything Version 1.4.1.941 (x64)

Re: Preview always shows the first file

Posted: Fri Apr 26, 2019 5:59 pm
by vsub
I just installed that version but there is no change,I still see the first frame of the first video on every videos

Re: Preview always shows the first file

Posted: Fri Apr 26, 2019 8:37 pm
by therube
Cannot duplicate on my end.

What OS?

Does Windows Explorer do "previews"?
And if you attempt similar in Windows Explorer?

Re: Preview always shows the first file

Posted: Sat Apr 27, 2019 8:34 am
by vsub
WIn10 Home and it was always like this since the preview feature was added.

Everything is running using the service but I also tried running as admin...no change
The Windows Explorer only shows the thumbnail preview without the player like in everything but there and preview is shown correctly on every file and it doesn't matter what video file I am trying to prevew.

There is nothing wrong in the console,only white text

Code: Select all

got preview handler from class
got preview handler 0.008874 seconds
got iwf
iwf initialized
setup 0.016713 seconds
DoPreview ok
DoPreview ok: 1, 0.022902 seconds
got preview handler from class
got preview handler 0.007169 seconds
got iwf
iwf initialized
setup 0.019081 seconds
Edit:I don't know what happen but after I update my codecs(K-Lite and almost everything is set to LAV like always),Everything don't show the player anymore,just a preview like the explorer(the player is only visible on audio files).
wmprph.exe is not started anymore on video files

Re: Preview always shows the first file

Posted: Sat Apr 27, 2019 10:22 am
by void
Please try a different preview context mode:
  • In Everything, type in the following search and press ENTER:
    /preview_context=5
  • Restart Everything:
  • Type in the following search and press ENTER:
    /restart

Re: Preview always shows the first file

Posted: Sat Apr 27, 2019 11:04 am
by vsub
Sadly,no change

Re: Preview always shows the first file

Posted: Sat Apr 27, 2019 11:49 am
by vsub
About the "no player after updating the codecs"...it has something to do with the files association but even if I associate all video files to WMP,files like webm\flv(also associated)everything will not show the player unless I manually edit the registry and make WMP think I am playing one of the working files

Re: Preview always shows the first file

Posted: Sat Apr 27, 2019 12:48 pm
by vsub
I guess I find the solution
viewtopic.php?f=5&t=6180

And I don't think I am getting that problem in the note

Re: Preview always shows the first file

Posted: Mon Apr 29, 2019 3:38 am
by void
Does restarting Everything after changing the preview context help?

Re: Preview always shows the first file

Posted: Mon Apr 29, 2019 7:03 am
by vsub
Sadly no.

1.Exit Everything from File=>Exit(I don't know if the service must also be turned off)
2.Open the Everything.ini and set those like this and save
preview_context=0x00000005
preview_release_handler_on_clear=0
3.Run Everything and I have the same problem again

I don't know exactly what preview_context is doing but it seems only preview_release_handler_on_clear helps(even tho sometimes the preview is not displayed at all when selecting another file and I have to select the file again)

Re: Preview always shows the first file

Posted: Mon Apr 29, 2019 3:40 pm
by ovg
Hi David!

Could you please clarify all values for preview_context parameter?

And what are they meaning?

Re: Preview always shows the first file

Posted: Tue Apr 30, 2019 3:02 am
by void
preview_context can be used to specify how the preview handler will instanced.

It can be zero or more of the following flags:
CLSCTX_INPROC_SERVER (0x1)
CLSCTX_INPROC_HANDLER (0x2)
CLSCTX_LOCAL_SERVER (0x4)
CLSCTX_INPROC_SERVER16 (0x8)
CLSCTX_REMOTE_SERVER (0x10)
CLSCTX_INPROC_HANDLER16 (0x20)
CLSCTX_RESERVED1 (0x40)
CLSCTX_RESERVED2 (0x80)
CLSCTX_RESERVED3 (0x100)
CLSCTX_RESERVED4 (0x200)
CLSCTX_NO_CODE_DOWNLOAD (0x400)
CLSCTX_RESERVED5 (0x800)
CLSCTX_NO_CUSTOM_MARSHAL (0x1000)
CLSCTX_ENABLE_CODE_DOWNLOAD (0x2000)
CLSCTX_NO_FAILURE_LOG (0x4000)
CLSCTX_DISABLE_AAA (0x8000)
CLSCTX_ENABLE_AAA (0x10000)
CLSCTX_FROM_DEFAULT_CONTEXT (0x20000)
CLSCTX_ACTIVATE_32_BIT_SERVER (0x40000)
CLSCTX_ACTIVATE_64_BIT_SERVER (0x80000)

The default value is 0
When the value 0 is used, Everything will use CLSCTX_LOCAL_SERVER (0x4)

The context is used in the call to CoCreateInstance.
/forum/viewtopic.php?t=6575#p20626

Re: Preview always shows the first file

Posted: Tue Apr 30, 2019 6:15 am
by ovg
Dear David!

Thank you so much!!!