Macro/Bookmark/Filter Issue

If you are experiencing problems with "Everything", post here for assistance.
Post Reply
RyzaJr
Posts: 2
Joined: Wed Oct 02, 2019 8:36 pm

Macro/Bookmark/Filter Issue

Post by RyzaJr » Wed Oct 02, 2019 9:00 pm

Hello,

I'm having issues with the bookmark macro feature not working with an applied filter.

I set up a bookmark to a network share. Example:
Search: "\\share\project files"
[ ] Remember Filter (unchecked)
Macro: z4

I also set up a filter like the following example:
Search: parent:search:
Macro:home<search>

If I manually click on the bookmark in the bookmark menu, it inserts "\\share\project files" into the search bar and the parent folder filter works fine, as shown below.
Image


If I type z4: in the search bar and apply the parent folder filter, the only thing I see in the search results is ""\\share\project files" as a folder and I don't see the actual contents. An example is shown below.
Image

Any help would be appreciated.

void
Site Admin
Posts: 5677
Joined: Fri Oct 16, 2009 11:31 pm

Re: Macro/Bookmark/Filter Issue

Post by void » Thu Oct 03, 2019 4:25 am

Thanks for bringing this issue to my attention.

The bookmark filter is not expanded.
I've added this to my Things to fix list.

For now, please use a filter (instead of a bookmark) with the z4: macro as that will be correctly expanded.

RyzaJr
Posts: 2
Joined: Wed Oct 02, 2019 8:36 pm

Re: Macro/Bookmark/Filter Issue

Post by RyzaJr » Thu Oct 03, 2019 6:57 pm

void wrote:
Thu Oct 03, 2019 4:25 am
Thanks for bringing this issue to my attention.

The bookmark filter is not expanded.
I've added this to my Things to fix list.

For now, please use a filter (instead of a bookmark) with the z4: macro as that will be correctly expanded.
Phew! Thought I was going nuts or missing something dumb.

I appreciate you looking into this.

Post Reply